Naked heels Forum Index Naked heels
The way they do it in the jungle
 
  FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups  {Photo Gallery}Main Gallery   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

{Asil Forum} {Vietnamese forum}

ayam burma
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Naked heels Forum Index * Sudut Malaysia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sabahan
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 242
Location: Sabah

BattlePosted: Sat Jul 15, 2006 9:50 pm    Post subject: ayam burma Reply with quote

Apa ciri2 yam burma, nak tahu sangat lah...apa keistimewaannya..... :)
_________________
Doddy is me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Bon
Chick


Joined: 05 Feb 2006
Battles: 292
Location: KL

BattlePosted: Mon Jul 17, 2006 8:42 am    Post subject: Re: ayam burma Reply with quote

sabahan wrote:
Apa ciri2 yam burma, nak tahu sangat lah...apa keistimewaannya..... :)


Bulu neck and sadle selalu color putih ......atau oren....muka tipis...ekor macam ayam kampung....paruh lurus :wink:

Permainan lak bagi pure burmese blood memang takde.....jenis main depan.....kalau ader lock ngan underwing ....100% sure ayam tu dah cross benih .... :wink:

Hit spot bagi pure burmese selalunyer area pipi ....telinga...paruh...dan pangkal leher.... drink

Burmese memang takder hit kat "umbut punai"......local name untuk pukulan atas kepala..... jarang aku tengok....mungkin ader cuma setakat ni yg aku tengok lawan mesti tercabut paruh atau buta ..... :wink:

Weakness point for burmese if you need a revenge ialah..... kena carik ayam main "kilas" atau "pukul rapat"....jangan bawak ayam "pukul renggang" bila lawan burma.......sebab burma selalunyer terus sepak....jarang pegang ngan paruh..... :mrgreen:

just my 3/4 cents oppinion....kalau betul ok kalau salah kau tanya lah orng lain lak......hehehehe drink
drink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sabahan
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 242
Location: Sabah

BattlePosted: Mon Jul 17, 2006 7:51 pm    Post subject: Re: ayam burma Reply with quote

em..gitu...tima kasih Bon.... :D
_________________
Doddy is me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pok ping
Crazy Fowl


Joined: 07 Jun 2006
Battles: 2876
Location: Shah alam.malaysia

BattlePosted: Wed Jul 19, 2006 10:00 am    Post subject: Re: ayam burma Reply with quote

Bon wrote:
sabahan wrote:
Apa ciri2 yam burma, nak tahu sangat lah...apa keistimewaannya..... :)


Bulu neck and sadle selalu color putih ......atau oren....muka tipis...ekor macam ayam kampung....paruh lurus :wink:

Permainan lak bagi pure burmese blood memang takde.....jenis main depan.....kalau ader lock ngan underwing ....100% sure ayam tu dah cross benih .... :wink:

Hit spot bagi pure burmese selalunyer area pipi ....telinga...paruh...dan pangkal leher.... drink

Burmese memang takder hit kat "umbut punai"......local name untuk pukulan atas kepala..... jarang aku tengok....mungkin ader cuma setakat ni yg aku tengok lawan mesti tercabut paruh atau buta ..... :wink:

Weakness point for burmese if you need a revenge ialah..... kena carik ayam main "kilas" atau "pukul rapat"....jangan bawak ayam "pukul renggang" bila lawan burma.......sebab burma selalunyer terus sepak....jarang pegang ngan paruh..... :mrgreen:

just my 3/4 cents oppinion....kalau betul ok kalau salah kau tanya lah orng lain lak......hehehehe drink
drink


Klas mu bon..nak tanya skit pama dengan burma dan asil dengan shamo camana pulak ...mungkin asal nya sajee kot..
Back to top
View user's profile Send private message
pian
Chick


Joined: 20 May 2005
Battles: 203
Location: malaysia

BattlePosted: Wed Jul 19, 2006 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Dulu aku kenal ayam batang dgn hujung je, tapi bila masuk sini macam2 nama ada....macam mana pon aku minat ayam ganoi batang tengkok keras, tahan kena pukul...kat malaysia kat mana mau cari...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Apizz
Chick


Joined: 26 Mar 2005
Battles: 930

BattlePosted: Wed Jul 19, 2006 2:41 pm    Post subject: Reply with quote

ya betul....
dalam website ni macam2 ayam ade....saya mula2 tengok ganoi kelakar...tapi sebenarnya power...

Macam mana pulak dgn ayam brazil?
Back to top
View user's profile Send private message
sabahan
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 242
Location: Sabah

BattlePosted: Wed Jul 19, 2006 8:57 pm    Post subject: Reply with quote

Ayam Brazil, Ganoi dan burma yang paling jarang di malaysia......kalau ada semua breed nie bagus juga, buli tahu mana satu yang baik :-|
_________________
Doddy is me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Bon
Chick


Joined: 05 Feb 2006
Battles: 292
Location: KL

BattlePosted: Sat Jul 22, 2006 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

Mengikut pengalaman aku la.......kalau korang ambil ayam dari thailand ....kebanyakan yg handal tu sumer dah ader darah burma+vietnam......... 8)

Ayam thailand sebenarnya x sehebat mana pun......diorang pun pernah kalah teruk ngan ayam burma dan vietnam......orng thailand ni yg aku respek R&D diorang memang excellent.... :wink:

Diorang beli champion dari vietnam,burma even malaysia pun... lepas tu diorang proses turun benih......bila dah jumpa permainan yg diorang nak lepas tu baru diorang produce secara komersial......itu pasal ayam dari thailand .....kalau dari farm yg tersohor.....ayam2 diorang almost 90% perfect.......

Permainan pulak x pernah mati jalan....the true and mean killing machine....sepak ader....kilas ader ....pancing ader...selam ader.....almost everything..... :wink:

Itu pasal kalau pure burma xder permainan....sama jugak macam ayam saigon atau vietnam......sumer ader satu atau dua jalan paling tinggi....serupa juga ayam brazil ....shamo dari jepun...asil dari asia tengah.... :wink:

Pama ni actually kalau x silap nama tempat kat sempadan burma ngan thailand.....tu pasal diorang panggil pama ...sebenarnya pama ngan burma tu sama.... drink

Just my 1 cents .....kalau salah sila beri tunjuk ajar....saya pun setakat teori jer ....hehehehe...dari segi practical aku tak berani....hehehe drink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
sabahan
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 242
Location: Sabah

BattlePosted: Sat Jul 22, 2006 8:03 pm    Post subject: Reply with quote

Em...patutlah...nie mesti sebab nilai komersial...emm...bagus jugak teknik derang tu...
_________________
Doddy is me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mzie
Chick


Joined: 08 Nov 2005
Battles: 157
Location: MALAYSIA

BattlePosted: Sun Jul 23, 2006 3:05 pm    Post subject: Reply with quote

drink penerangan yang baik tu bahhhhhhh drink
_________________
~mZie~
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
mzie
Chick


Joined: 08 Nov 2005
Battles: 157
Location: MALAYSIA

BattlePosted: Sun Jul 23, 2006 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

UNTUK SABAH GROUP AYAM SABUNG MULTI LEVEL KALAU ADE SESAPA NAK CARI AYAM CONTACK ME SEBAB SIFU (org Perlis) AKU ADE STOCK UNTUK DI JUAL bahhhhhh
_________________
~mZie~
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
pok ping
Crazy Fowl


Joined: 07 Jun 2006
Battles: 2876
Location: Shah alam.malaysia

BattlePosted: Tue Jul 25, 2006 11:47 am    Post subject: Reply with quote

mzie wrote:
UNTUK SABAH GROUP AYAM SABUNG MULTI LEVEL KALAU ADE SESAPA NAK CARI AYAM CONTACK ME SEBAB SIFU (org Perlis) AKU ADE STOCK UNTUK DI JUAL bahhhhhh


sekarang ni kite takleh nakkata ayam mana yang baik,bangkok ke,burma ke,malaysia ke,brazil ke.trganu ke.....sebab kena lawan yang cara tertentu ada menang ada kalah...tapi yang maju industrial / maju r&d nye ayam thailand...bahagian atas bangkok batang kaki,bahagian bawah surathani taji sambung...jadi fikir sendiri...lagi maju industri maka canggihlah hasilnya...yang syok ayam yang boleh control game..mzie bila mau balik puchong.?
Back to top
View user's profile Send private message
syahimy
Chick


Joined: 19 May 2005
Battles: 74
Location: Malaysia

BattlePosted: Tue Jul 25, 2006 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

mzie... ayam kat perlis kategori apa? harga berapa? dan jenis apa....?
Back to top
View user's profile Send private message
zamj
Battle Fowl


Joined: 11 Feb 2006
Battles: 1580
Location: Malaysia

BattlePosted: Tue Jul 25, 2006 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

lol
aku pon nak buat R&D ni..nak kacuk ayam sabung ngan burung helang....
yer arrrr.....perlis..abg member aku ada juga main ayam kat perlis nun setakat ni aku pon tak dpt bayang kan cam mana ayam sabung belah2 sana..kalau ada gamabr leh juga buat pemerhatian...
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
mzie
Chick


Joined: 08 Nov 2005
Battles: 157
Location: MALAYSIA

BattlePosted: Wed Jul 26, 2006 7:24 am    Post subject: Reply with quote

syahimy wrote:
mzie... ayam kat perlis kategori apa? harga berapa? dan jenis apa....
sekarang ni kite takleh nakkata ayam mana yang baik,bangkok ke,burma ke,malaysia ke,brazil ke.trganu ke.....sebab kena lawan yang cara tertentu ada menang ada kalah...tapi yang maju industrial / maju r&d nye ayam thailand...bahagian atas bangkok batang kaki,bahagian bawah surathani taji sambung...jadi fikir sendiri...lagi maju industri maka canggihlah hasilnya...yang syok ayam yang boleh control game..mzie bila mau balik puchong.??


K aku sekarang memang ada di Kota Kinabalu aku asal Puchong keja kat Kota Kinabalu nak balik KL lambat lagi laaa. aku kat sini banyak ayam sambung member aku semua orang semenanjung dari kelantan, kedah dan perlis orang sabah ada jugak dia Taiko sini kalau sebut nama jamain semua orang kenal dia, jamain ini bukan setakat taiko/jual ayam thai/ayam brunai/ayam burma farmasi jual ubat ayam sabung lagi.....
Aku banyak belajar dari kawan aku dari perlis(sifu laa konan hehehee) aku belajar dari peturun baka(mengenal bulu ayam utk dipasangkan) hingga lah ke mengurut ayam(kira bomoh pratikal la hehehe) tapi yang bestnya member aku ni dia peturun ayam mesti jadik...... kata dia sifu dia org siam.

shahimy >>> sorry la kalau ayam di Kota Kinabalu leh la aku berikan jenis dia sini banyak main ayam jenis batang kaki, hujung amat kurang, baka lak dari thai + burma + vietnam + brunai(ayam brunai byk kacukan ganoi)

Muda>>>> aku kalau balik puchong confirm jumpa kau bwk la aku pg melawat ayam kau dan kekawan k (aku ingatkan takde ayam sabung di lembah klang)

drink drink drink
_________________
~mZie~
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
pok ping
Crazy Fowl


Joined: 07 Jun 2006
Battles: 2876
Location: Shah alam.malaysia

BattlePosted: Thu Jul 27, 2006 9:42 am    Post subject: Reply with quote

mzie wrote:
syahimy wrote:
mzie... ayam kat perlis kategori apa? harga berapa? dan jenis apa....
sekarang ni kite takleh nakkata ayam mana yang baik,bangkok ke,burma ke,malaysia ke,brazil ke.trganu ke.....sebab kena lawan yang cara tertentu ada menang ada kalah...tapi yang maju industrial / maju r&d nye ayam thailand...bahagian atas bangkok batang kaki,bahagian bawah surathani taji sambung...jadi fikir sendiri...lagi maju industri maka canggihlah hasilnya...yang syok ayam yang boleh control game..mzie bila mau balik puchong.??


K aku sekarang memang ada di Kota Kinabalu aku asal Puchong keja kat Kota Kinabalu nak balik KL lambat lagi laaa. aku kat sini banyak ayam sambung member aku semua orang semenanjung dari kelantan, kedah dan perlis orang sabah ada jugak dia Taiko sini kalau sebut nama jamain semua orang kenal dia, jamain ini bukan setakat taiko/jual ayam
thai/ayam brunai/ayam burma farmasi jual ubat ayam sabung lagi.....
Aku banyak belajar dari kawan aku dari perlis(sifu laa konan hehehee) aku belajar dari peturun baka(mengenal bulu ayam utk dipasangkan) hingga lah ke mengurut ayam(kira bomoh pratikal la hehehe) tapi yang bestnya member aku ni dia peturun ayam mesti jadik...... kata dia sifu dia org siam.

shahimy >>> sorry la kalau ayam di Kota Kinabalu leh la aku berikan jenis dia sini banyak main ayam jenis batang kaki, hujung amat kurang, baka lak dari thai + burma + vietnam + brunai(ayam brunai byk kacukan ganoi)

Muda>>>> aku kalau balik puchong confirm jumpa kau bwk la aku pg melawat ayam kau dan kekawan k (aku ingatkan takde ayam sabung di lembah klang)

drink drink drink


betulla mzie..main ayam kena menuntut ilmu dan percaya pada yang praktikal..jangan percaya buta-buta nanti ayam kita pulak buta....pas tu kalu nak beli ayam jangan dengar apa yg tuan ayam cakap...dengar ayam tu cakap dan padan tak dengan pekakas ayam tu ada..kalu nak belajar macamana nak dengar ayam cakap...marilah menuntut dengan aku...he.he.he.. :mrgreen:
Back to top
View user's profile Send private message
zamj
Battle Fowl


Joined: 11 Feb 2006
Battles: 1580
Location: Malaysia

BattlePosted: Thu Jul 27, 2006 11:35 am    Post subject: Reply with quote

8)
itu dah tahap dewi dewa bleh bbicara dengan ayam..aku biasa dengar bercakap dengan jin jer......ehehehehehehe...apa pengeras nak berilmu ngan ko muda...????
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
pok ping
Crazy Fowl


Joined: 07 Jun 2006
Battles: 2876
Location: Shah alam.malaysia

BattlePosted: Thu Jul 27, 2006 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

zamj wrote:
8)
itu dah tahap dewi dewa bleh bbicara dengan ayam..aku biasa dengar bercakap dengan jin jer......ehehehehehehe...apa pengeras nak berilmu ngan ko muda...????


Jangan salah faham aku berbicara dgn ayam..tapi ayam berbicara dgan aku..that is very simple...eg..kalu bapak ayam panggil ayam betina apa dia sebut...kalu dia tengok lawan apa dia sebut...kalau takut apa dia sebut...tu maknanyer dia berbicara dgn kita....itu basic sajer.....nak tahu lebih balik bah.......he.he.he..
Back to top
View user's profile Send private message
mzie
Chick


Joined: 08 Nov 2005
Battles: 157
Location: MALAYSIA

BattlePosted: Sat Jul 29, 2006 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

zamj wrote:
8)
itu dah tahap dewi dewa bleh bbicara dengan ayam..aku biasa dengar bercakap dengan jin jer......ehehehehehehe...apa pengeras nak berilmu ngan ko muda...????


betul ckp zamj tu muda kalau ade lagi ilmu bercakap dengan ayam tu aku nak jugak.
Tapi betul ckp ko muda ilmu bercakap dengan ayam dan selok belok/tingkah laku/sifat ayam. aku tengah mencari dan buat kajian :? hemmmmm
_________________
~mZie~
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
sabahan
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 242
Location: Sabah

BattlePosted: Sat Jul 29, 2006 5:37 pm    Post subject: Reply with quote

ayam si jamain ka, wah...betullah tu...jamain nie memang kaki-kaki ayam kenal dia......mzie mana kamu selalu pi bon....saya pi kat kiulu(pukak).....takat nie belum berani pi area kk selepas ambush penampang
_________________
Doddy is me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mzie
Chick


Joined: 08 Nov 2005
Battles: 157
Location: MALAYSIA

BattlePosted: Sun Jul 30, 2006 9:56 am    Post subject: Reply with quote

sabahan wrote:
ayam si jamain ka, wah...betullah tu...jamain nie memang kaki-kaki ayam kenal dia......mzie mana kamu selalu pi bon....saya pi kat kiulu(pukak).....takat nie belum berani pi area kk selepas ambush penampang


Sabahan kau kenal jamain memang ko kaki ayam sambung multi super coridor heheheheheee. aku tak jugak ikut pergi bon bah takut kena tangkap heheheheee tapi aku pernah pergi di penampang/kinarut kws perkampungan philipin dan di papar, group jamain suka main besar bah.... itu hari ayam jamain lawan ayam dari brunai RM 15,800.00 belum masuk pelayang lagik... tapi keputusan pukas(seri). Kalau kau free jumpa aku la di KK ok bah...... lol
_________________
~mZie~
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger
pok ping
Crazy Fowl


Joined: 07 Jun 2006
Battles: 2876
Location: Shah alam.malaysia

BattlePosted: Thu Jul 12, 2007 7:54 am    Post subject: Reply with quote

Tertarik jugak dengan artikel bon(kawan baru yang lama tak jumpa)....tentang ayam burma/pama dan satu lagi diantara saigon/gadon..samakan....ada orang nak ayam kaki besar bersisek buaya..tapi aku suka kaki kecik dan lagi bulat lagi bagus..jari mau panjang dan halus..Ayam burma sebenarnya bukan ayam bodoh dukdepan jer...tapi jenis ayam tak buang tenaga...kerja dia pukul sajer..tak perlu nak kilas-kilas ...Kalau bangkok..katakan baik dia dengan jalan dapat pancing lawan tapi burma pandai buang pancing...satu kalu baik kaki dia kalu dapat kilas...burma hampir 70% pandai buang kilas....jadi aku mintak kekawan berkongsi idea...breeding yang macamana kita nak..
Back to top
View user's profile Send private message
Adi
Chick


Joined: 11 Jul 2007
Battles: 171
Location: Malaysia

BattlePosted: Thu Jul 12, 2007 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

sabahan, ko tggl d ranau area mana??
_________________
World of CockErs
Back to top
View user's profile Send private message
unggun98
Battle Fowl


Joined: 19 Apr 2007
Battles: 1081
Location: Malaysia

BattlePosted: Thu Jul 12, 2007 2:52 pm    Post subject: Reply with quote

saya area kudat..... ko adi di mana????
_________________
Thanks For .......
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Adi
Chick


Joined: 11 Jul 2007
Battles: 171
Location: Malaysia

BattlePosted: Fri Jul 13, 2007 7:12 am    Post subject: Reply with quote

unggun98 wrote:
saya area kudat..... ko adi di mana????


kota belud......saya baru jak mo mula pelihara ayam......tahun lalu semua ayam saya kiok pasal flu jahanam 2.....ko ada bibit yang bagus2 ka??
_________________
World of CockErs
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Naked heels Forum Index * Sudut Malaysia All times are GMT + 7 Hours
Goto page 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Next
Page 1 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group