Naked heels Forum Index Naked heels
The way they do it in the jungle
 
  FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups  {Photo Gallery}Main Gallery   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

{Asil Forum} {Vietnamese forum}

ayam burma
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Naked heels Forum Index * Sudut Malaysia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Apizz
Chick


Joined: 26 Mar 2005
Battles: 930

BattlePosted: Thu Sep 25, 2008 8:55 am    Post subject: Ayam Burma Reply with quote



kepada kawan - kawan semua, saya dapat gambar ni dari web siam, dia kata ni ayam burma. Tolong tolong jelas kan sikit tak? Ikut bacaan saya yg baru ni, gambar diatas adalah ayam thai
Back to top
View user's profile Send private message
xo_beck_ox
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 796

BattlePosted: Thu Sep 25, 2008 9:16 am    Post subject: Reply with quote

apa ni apiss.. tak nampak anak bulan nii...
Back to top
View user's profile Send private message
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Fri Apr 03, 2009 10:26 pm    Post subject: Re: ayam burma Reply with quote

pok ping wrote:
Bon wrote:
sabahan wrote:
Apa ciri2 yam burma, nak tahu sangat lah...apa keistimewaannya..... :)


Bulu neck and sadle selalu color putih ......atau oren....muka tipis...ekor macam ayam kampung....paruh lurus :wink:

Permainan lak bagi pure burmese blood memang takde.....jenis main depan.....kalau ader lock ngan underwing ....100% sure ayam tu dah cross benih .... :wink:

Hit spot bagi pure burmese selalunyer area pipi ....telinga...paruh...dan pangkal leher.... drink

Burmese memang takder hit kat "umbut punai"......local name untuk pukulan atas kepala..... jarang aku tengok....mungkin ader cuma setakat ni yg aku tengok lawan mesti tercabut paruh atau buta ..... :wink:

Weakness point for burmese if you need a revenge ialah..... kena carik ayam main "kilas" atau "pukul rapat"....jangan bawak ayam "pukul renggang" bila lawan burma.......sebab burma selalunyer terus sepak....jarang pegang ngan paruh..... :mrgreen:

just my 3/4 cents oppinion....kalau betul ok kalau salah kau tanya lah orng lain lak......hehehehe drink
drink


Klas mu bon..nak tanya skit pama dengan burma dan asil dengan shamo camana pulak ...mungkin asal nya sajee kot..


setahu aku pama dgan burma tu sama. cuma pama tu slang kita kat m'sia ni.
shamo pula ayam jepun. mat saleh panggil jap shamo kadang2. ayam ni berdiri tegak dan kepak terbukak sikit. tak mcm ayam kita yg body 45 darjah n kepak rapat ke badan seolah2 diletakan atas badan. bnyak bulu terbalik. mcm ayam yg dikurng bertahun2 tak pernah lepas. ganti bulu pun tak pernah lepas. ada lg ko shamo pula. ko shamo ni sama tapi versi kecil. kan org jepun memang pakar pasal mengecilkan benda spt pokok bonsai, kraf tangan dll. pasal jepun cuma 25% tanah dan yg lebih pula air dan banyak pulau kecil. mereka terpaksa jimatkan ruang. tapi masih berhobikan laga ayam. ni yg jadikan mbuatkan mereka amik cara ni.
tapi asil or aseel tu berasal drpd india pakistan dan ada juga dr turkey. jg d kenali sbg 'hint horozu' meaning aym dr hindusthan. ayam ni sampai kat turkey pd kurun ke 14 oleh saudagar dan pedagang. saiz besar ada sampai 4.5kg (kenyang satu kampung). cirì terbaik ayam ni adalah inteligence. ada satu web aku baca, dia kata ayam ni albert einstien jika dibandingkan dgn smua ayam laga.(mungkin boleh blajar karate atau silat tak pun masuk sirkas)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Fri Apr 03, 2009 10:29 pm    Post subject: Reply with quote

oh ya. lupa nak bg tau, ko shamo ni
berat lbih kureng 1kg je
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Fri Apr 03, 2009 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

sabbahan! mzie! sori lah sia lambat masuk ini forum. jmain ko kanal ka? kalu ko d ranau misti ko kanal si kairin kan. hehe. dia slalu sabng d tuaran. bpa sia pun mungki ko kanal. tapi dia org lama la. tua sudah. baru2 di p tmpat sia sini kelantan. ari2 p sabungla tinguk ayam la. tapi bgus lah. kaiki besar thailand pun sia dapat kenal sudah. sblum ni geng sama kaki kicil saja. tdk sangka bnyak org thai kanal dia. ada lg yg famous sini nama dia merah. misti ko kanal. nanti sia blk kampung datang lah tuaran. rumah sia sana. kalu mau datang kelantan pun buli. kita tinguk mcm org sini training ayam. makanan pun lain sini. ada ayam yg pandai kaut nasi sendiri lagi. sepulu tiga pun pandai. hehehe
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Fri Apr 03, 2009 10:55 pm    Post subject: Reply with quote

oh lupa. nda tau la ada org bg tau sudah ka blum. abis sia pun nda baca abis ni forum dr awal sampai last. ayam burma atau pama ni kebanyakan temiang n ada yg ikur bedirì2 siiikit. sudah mix sama vietnam mengkali. sitail lwn dia teradah banyak. nda mau bepigang. pigang pun sikit saja. tapi teradah tiru geng. antam kepala. ada juga yg berintik n cutting bulu mcm ayam cina d tampat kita. kalu tinguk mcm sayur. tapi pukulan.... nah mati ko. kalu ko nampak ayam mcm ni d sabungan jgn la ko pelayang awal. biar tinguk main dulu kijap. abis ayam burma ni banyak yang bidah bah. tiada rupa ayam sabung lansung. tapi banyak juga yg lawa..
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
si hitam
Chick


Joined: 22 Nov 2008
Battles: 203
Location: sabah

BattlePosted: Sat Apr 04, 2009 6:49 am    Post subject: Reply with quote

saya pun ada bah ayam mcmtu tobyant ..ogumu teradah dau nga au ontok sasaran salapang i manuk boh....au bulih aviton galanggang
kau faham kadazan kah geng
_________________
mc
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Sat Apr 04, 2009 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

okuri boh... tapi oku nopo nga okon no kadazan. suong lotud mantad tuaran. itu pun main antam ja tu....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Sat Apr 04, 2009 3:58 pm    Post subject: Reply with quote

si hitam... ko ni nama mcm tu ada saudara sama si tajihitam ka? mana tau bekazen. ko sabah sablah mana? slalu sabung sblah mana. pernah p tampat c jefry ka d pinampang? awal juga ko bangun ah. 6.49am suda ko msuk ni forum.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tajihitam
Crazy Fowl


Joined: 22 Feb 2007
Battles: 2450
Location: Muar, Johor, Malaysia

BattlePosted: Sat Apr 04, 2009 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

Aku suka pi Penampang sbb sana aym byk baeeeeekkk.
_________________
Untuk Melihat Ayam Koleksi Saya Sila Klik DI SINI
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Sat Apr 04, 2009 11:35 pm    Post subject: Reply with quote

tadi sia call bapa sia. dia ada p tempat jeffry. sana pasangan besar2. pasang luar pun ribu2. kalau playang bukan main ratus lagi geng. main ribu. biasa kita ckp bagi 8, atau 10-8 kalau mau playang/ganda. biasanya maksudnya rm100 vs rm 80. tapi d tmpt c jeffry di noosob tu maksudnya rm1000 vs rm800. gila eh. klu kaki kecil n main stakat duit rokok mcm saya ni memang tengok sja la...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
si hitam
Chick


Joined: 22 Nov 2008
Battles: 203
Location: sabah

BattlePosted: Sun Apr 05, 2009 7:11 pm    Post subject: Reply with quote

mustahillah saya berkazen sama si tajihitam...dia org semenanjung sya org sabah.ssya tinggal di sbalah penampang...kadang-kadang saja sya pi tmpat jeffrey sebab bukan selalu ada ayam mau bawa pg gelanggang......... pasang di sana besar-besarbah , klau tiada duit pun mcam mana mau pg sana kan..saya salalu sabung di kampun-kampung saja bah...bubuk -bubuk saja
_________________
mc
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
andree
Battle Fowl


Joined: 06 Feb 2009
Battles: 1916
Location: sabah

BattlePosted: Mon Apr 13, 2009 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

Yg bagusnya tmpt jefry tu tdk perlu ramai2 org pasal d sana sendiri ayam pun banyak.mlm pun blh main kalau tdk dpt tunggu siang.ha...ha...ha
_________________
stand till the end....
Back to top
View user's profile Send private message
tajihitam
Crazy Fowl


Joined: 22 Feb 2007
Battles: 2450
Location: Muar, Johor, Malaysia

BattlePosted: Mon Apr 13, 2009 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Kami geng disini main waktu mlm.
_________________
Untuk Melihat Ayam Koleksi Saya Sila Klik DI SINI
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Tue Apr 14, 2009 10:59 am    Post subject: Reply with quote

si hitam wrote:
mustahillah saya berkazen sama si tajihitam...dia org semenanjung sya org sabah.ssya tinggal di sbalah penampang...kadang-kadang saja sya pi tmpat jeffrey sebab bukan selalu ada ayam mau bawa pg gelanggang......... pasang di sana besar-besarbah , klau tiada duit pun mcam mana mau pg sana kan..saya salalu sabung di kampun-kampung saja bah...bubuk -bubuk saja


kalu tdk silap si tajihitam tu org sandakan tapi kerja d johor n sdah berumatangga di sana. pandai ckp tagalug lg tu. kan uncle taji??
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tajihitam
Crazy Fowl


Joined: 22 Feb 2007
Battles: 2450
Location: Muar, Johor, Malaysia

BattlePosted: Tue Apr 14, 2009 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

Aina geng jgn kau bgtu bah. Malu siya tau kena panggil uncle. Muda lg bah siya ni. Aku mmg asal saaaana Sandakan. Cakap tagalog tu sikit-sikit saja bah. Org bilang bolehlah kampung-kampung konon.
_________________
Untuk Melihat Ayam Koleksi Saya Sila Klik DI SINI
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
sabahan
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 241
Location: Sabah

BattlePosted: Sat Jun 13, 2009 1:01 am    Post subject: Reply with quote

nama kaki yang sangat aktif, ndak pala sa main kecik2 jala Tenghilan punya gelanggang pun jadilah
_________________
Doddy is me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
andree
Battle Fowl


Joined: 06 Feb 2009
Battles: 1916
Location: sabah

BattlePosted: Sun Jun 14, 2009 8:49 pm    Post subject: ayam Reply with quote

Jgn gitu bah sabahan,Tenghilan pun apa kurangnya.ayam sana pun bagus2.Itu hari ayam dari sana kasi kalah Merah d selupuh pasang 2k tdk sampai 3 kayu.Merah pakai ayam bulu Temiang( Jalak ) konon2 Ori Burma.Tp tdk tahan kena ayam dari Tenghilan pandai lock dan kuat kaki lg ( bisa )
_________________
stand till the end....
Back to top
View user's profile Send private message
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Mon Jun 15, 2009 12:48 am    Post subject: Reply with quote

ayam burma klu main lama tdk tahan bah....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
andree
Battle Fowl


Joined: 06 Feb 2009
Battles: 1916
Location: sabah

BattlePosted: Mon Jun 15, 2009 6:38 am    Post subject: burma Reply with quote

Ha...ha...ada sdh ko ni bayau,kami pikir tdk keluar2 sdh dari sempadan.......ko ada pulang Tuarankah,mana tau rindu sdh mau minum Tuak.........................
_________________
stand till the end....
Back to top
View user's profile Send private message
sabahan
Chick


Joined: 22 Nov 2005
Battles: 241
Location: Sabah

BattlePosted: Mon Jun 15, 2009 8:02 am    Post subject: Reply with quote

nasiblah gitu tu :) andree
_________________
Doddy is me
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Mon Jun 15, 2009 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

sibuk geng...... banyak karaja...... lg pun sia tesangkut d facebook suda skarang...... c merah slalu p tmpt area sini tu cari ayam.... dengar mau datang lg masa terdekat ni.... kairin pun mau datang.... tapi dngar kairin mau naik sampai bangkok, pot chua semua mau cari.... kira mau tumpang dorang bah bawa blk ayam
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tobyant
Chick


Joined: 06 Mar 2009
Battles: 122
Location: kelantan (asal sabah)

BattlePosted: Mon Jun 15, 2009 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

kamu ada nampak ka ayam kelabu pere klepek2 saiz 3kg mcm tu. tapi dngar itu ayam suda naik 3.2kg. kalu nda silap geng KB ka yg beli dr merah. baru2 main 13K d tmpt jeffry penampang.... sblm sampai sabah sempat main d kl menang 1 kali. seblm p kl tu ayam suda menang turut2 stiap minggu d kelantan oh. abg tu kelabu lah yg sia mau kasi bawa p sabah.... mana tau buli buat duit sana....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
tajihitam
Crazy Fowl


Joined: 22 Feb 2007
Battles: 2450
Location: Muar, Johor, Malaysia

BattlePosted: Mon Jun 15, 2009 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

Si Proton Saga Kelabu tu main apa geng? Taji panjang ker atau balut?
_________________
Untuk Melihat Ayam Koleksi Saya Sila Klik DI SINI
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
andree
Battle Fowl


Joined: 06 Feb 2009
Battles: 1916
Location: sabah

BattlePosted: Tue Jun 16, 2009 6:15 am    Post subject: ayam Reply with quote

Itu kelabu kalau sa tdk silap main Taji.skrng sdh 7 kali menang dngr khabarlah.......lg satu ada khabar angin ckp saudara betina dia ada d L.Datu skrng minggu lepas sampai.kelabu jg ada janggut.......
_________________
stand till the end....
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Naked heels Forum Index * Sudut Malaysia All times are GMT + 7 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
Page 10 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group